Літні Олімпійські ігри-2032 відбудуться в австралійському Брісбені

 

Міжнародний олімпійський комітет ухвалив, що літні Олімпійські ігри 2032 року відбудуться в місті Брісбен в Австралії.

Заявка Брісбена на проведення Ігор була схвалена в середу, 21 липня, на зустрічі МОК у Токіо, де починається Олімпіада-2020.

Президент МОК Томас Бах і прем’єр-міністр Квінсленда (штат Австралії, столицею якого є Брісбен) Анастасія Палащук підписали контракт із містом-організатором Олімпійських ігор-2032.

“Ігри в надійних руках, ми знаємо Австралію і їхній досвід проведення цих заходів. Вони – господар, який повністю відповідає нашим реформам”, – сказав Бах.

На проведення Олімпіади-2032 також претендували Індонезія, Угорщина, Китай, Катар та Німеччина.

Брісбен буде третім австралійським містом, яке прийматиме Ігри. У 1956 Олімпіада відбулася у Мельбурні, а в 2000-му – в Сіднеї.

Літню Олімпіаду-2020, яка через карантинні обмеження стартує в липні 2021 року, приймає Токіо (Японія). У 2024 році Ігри прийматиме Париж (Франція), а у 2028-му – Лос-Анджелес (США).

Читайте також:
Уперше в історії змінили девіз Олімпійських ігор

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна