Омбудсмен у Курбан-байрам нагадала про кримських татар у російському ув’язненні

 

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, вітаючи мусульман зі святом Курбан-байрам, нагадала про тих з них, які живуть в окупованому Криму – переважно кримських татар, які перебувають в ув’язненні.

Про це йдеться в її дописі на ФБ у вівторок, 20 липня.

«Сьогодні мусульмани відзначають Курбан-Байрам! Свято віри й милосердя, духовного вдосконалення, великодушності, допомоги нужденним, любові до ближнього. На жаль, не всі його зустрічають у родинному колі та на українській землі. Тисячі кримських татар були вимушені залишити півострів через дії країни-окупанта. 93 кримських татар РФ переслідує за політичними мотивами. З них 78 відбувають незаконне покарання на території країни-окупанта: 36 з них вже засуджені, 42 –перебувають під слідством», – мовиться у повідомленні.

Вона побажала їм «міцної віри, непохитної надії і безмежної підтримки рідних».

«Кримські татари – надзвичайно стійкий та вольовий народ, який виборює право бути вільними та жити на своїй Батьківщині», – додала Денисова.

Довідково: 
Курбан-байрам – одне з найбільших свят мусульман, що знаменує закінчення хаджу, паломництва у Мекку. Відзначається через 70 днів після свята Ораза-байрам.
Курбан-байрам в перший день починається із загальної ранкової молитви на великих площах, після чого повсюдно починають різати тварин. Ця традиція сягає корінням у стародавню історію про те, як Всевишній зупинив пророка Ібрагіма, не дозволивши йому принести в жертву сина Ісмаїла, наказавши йому в останній момент зарізати барана.

Читайте також:
Мечеть, міністерська посада, державні свята та інше: що обіцяв Зеленський під час зустрічі з кримськими татарами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна