Новий Маріупольський аеропорт таки збудують, але не в Маріуполі, – мер

 

Маріупольський регіональний аеропорт буде побудований на стику двох областей — Донецької та Запорізької.

Про це в понеділок, 19 липня, на зустрічі з журналістами розповів міський голова Маріуполя Вадим Бойченко, повідомляє 0629.com.ua.

За його словами, рішення вже прийнято.

Раніше планувалося, що Маріуполь почне ремонт старого аеропорту. Однак останні наради в офісі президента за участю Міністерства інфраструктури завершилися зміною концепції. Як пояснив Бойченко, зміна локації пов’язана з питаннями безпеки.

“Ми запитали у нашої служби безпеки польотів, якщо 42 км від лінії розмежування з окупованою територією це замало, то скільки — не замало? Виявилося, документу жодного немає. І тоді я запропонував: Маріуполь тепер розширився до Маріупольського району. Покажіть точку на карті, де будувати аеропорт буде безпечно? І запропонував стик двох областей — Запорізької та Донецької, десь у районі Бердянська. Аеропорт у цьому місці дасть поштовх до розвитку відразу двом регіонам. І ця ідея була цілком підтримана і міністерством, і президентом”, — розповів міський голова.

За його словами, зараз розглядаються дві локації для майбутнього будівництва — Мангуш і Стародубівка. Маріуполь наполягатиме, щоб аеропорт будувався в Мангуші.

“Ви ж розумієте, наскільки це важливо для всього Приазов’я”, — сказав Бойченко.

За його словами, на даний час йде узгодження локації, після чого рік приблизно займе процедура відведення землі під майбутнє будівництво. І якщо все складеться, через рік почнеться будівництво.
Проектування не займе багато часу, оскільки, за словами Бойченка, маріупольський аеропорт буде побудований за вже реалізованим проектом запорізького аеропорту. Потрібно буде зробити лише прив’язку до місцевості.

Читайте також:
Аеропорт “Чернівці” вперше за рік прийняв регулярний рейс

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна