Унаслідок аварії на “РівнеАзот” із труби витік газ із хімікатами та утворив помаранчеве зарево. ВІДЕО

 

На заводі “РівнеАзот” відбулась позаштатна ситуація – розгерметизація трубопроводу в цеху виробництва азотної кислоти. Станом на 18:50 наслідки надзвичайної ситуації ліквідовано.

Про це у вівторок, 20 липня, повідомили в пресслужбі “РівнеАзоту”, передає “Укрінформ”.

“20 липня на підприємстві відбулась позаштатна ситуація – розгерметизація трубопроводу в цеху виробництва азотної кислоти. В результаті надзвичайної ситуації відбувся разовий викид нітрозних газів в незначній кількості на території заводу. Наслідки надзвичайної ситуації повністю ліквідовано власними силами. Жертв та постраждалих немає”, – йдеться в повідомленні.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Твоє Рівне Rivne Типове Рівне (@tvoe_rivne)

«За попередньою інформацією диспетчера «РівнеАзот», сталася аварійна зупинка агрегата в цеху азотної кислоти. Потерпілих немає, загорянь немає, вибухів ніяких не було. Ми повідомили екологічну інспекцію, щоб вони взяли проби повітря», – розповів речник головного управління ДСНС у Рівненській області в коментарі “Радіо Свобода”.

Наразі показники якості повітря перебувають у межах допустимих норм.

У ДСНС заявили, що загрози навколишньому середовищу та населенню немає.

Хоча мешканці Рівного поширили в соцмережах фото й відео, на яких видно велике помаранчеве зарево (хмару) над підприємством.

На заводі заявляють, що підприємство працює в штатному режимі, надзвичайна ситуація не вплинула на роботу виробничих цехів та відвантаження продукції.

Довідково

Приватне акціонерне товариство “Рівнеазот” OSTCHEM – одне з найбільших в Україні підприємств з виготовлення мінеральних добрив та адипінової кислоти. Підприємство розташоване в західній частині України неподалік від міста Рівне. З 2011 року ПАТ «Рівнеазот» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує підприємства азотної хімії Group DF. Засновником та власником Group DF є Дмитро Фірташ.
OSTCHEM об’єднує підприємства азотної хімії Group DF: ПрАТ «Азот» (Черкаси, Україна), ПрАТ Концерн «СТИРОЛ» (Горлівка, Україна), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (Сєвєродонецьк, Україна).

Читайте також:
На Прикарпатті на заводі стався викид хімікатів. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна