У Нацгвардії показали, як кінологи зі службовими собаками тренуються до параду. ФОТО

 

На базі Першої президентської бригади імені Петра Дорошенка Північного ОТО НГУ відбуваються практичні тренування зведеного кінологічного підрозділу Нацгвардії перед першою в історії участю військових собак у параді до Дня незалежності України.

Усього до тренувань залучено понад 30 кінологів зі службовими німецькими вівчарками з усіх оперативно-територіальних об’єднань Нацгвардії, розповідає пресслужба НГУ.


На параді вони будуть проходити окремим розрахунком у спеціальному спорядженні. Оскільки майбутні учасники параду приїхали з різних регіонів, собак важливо “познайомити” й налагодити контакт між ними та іншими собаками й кінологами.

Загалом підготовка до участі в параді триватиме два місяці.

 

 

“Зараз ми проводимо практичні дресирування, а також здійснюємо соціалізацію собак”, – розповів начальник кінологічної служби Департаменту служби Головного управління НГУ полковник Тарас Борита.

Самі кінологи зізнаються, що пишаються можливістю взяти участь у військовому параді.

Володимир Перестяк

“Проходжу службу зі службовим собакою Річем. Молодий пес – енергійний, активний, вірний. Брати участь у військовому параді будемо вперше. Я мріяв про це і дуже задоволений, що мене вибрали. Всі хлопці готові. Впевнений, що ми не підведемо”, – поділився враженнями старший кінолог кінологічної групи стрілецького батальйону військової частини 3008 старшина Володимир Перестяк.

Річ

Як писала “Новинарня“, 24 серпня, в день 30-ї річниці Незалежності, у військовому параді в Києві вперше візьмуть участь також кінологи з собаками Державної прикордонної служби.

Читайте також:
Службові собаки ДПСУ вперше візьмуть участь у параді до Дня Незалежності. ФОТО


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.