Соціальна дистанція більше не потрібна: в Англії скасували більшість “коронавірусних” обмежень

 

Починаючи з 19 липня, в Англії на законодавчому рівні скасовано більшість обмежень, запроваджених для боротьби з коронавірусом.

Про це з посиланням на ВВС повідомляє “Європейська правда“.

Зокрема, відтепер у країні немає обмеження щодо кількості людей, які можуть зустрічатися разом чи відвідувати заходи, дозволено роботу нічних клубів, більше не діють обмеження щодо кількості глядачів у театрах і кінотеатрах, а людям, які працюють з дому, дозволено повертатися на робочі місця.

Мало того – вже не є обов’язковим дотримання соціальної дистанції, а носіння захисних масок хоч і рекомендоване в деяких приміщеннях (зокрема, залишається обов’язковим у громадському транспорті Лондона), але на офіційному рівні більше не вимагається.

Деякі науковці прогнозують, що кількість заражень коронавірусом значно зросте до кінця літа. Останніми днями добовий приріст заражень в Об’єднаному Королівстві загалом становив близько 50 тисяч випадків (більше – тільки в Індонезії та США). Але оскільки понад 68% дорослих у Великій Британії повністю вакциновані, є очікування, що госпіталізація, важкий перебіг хвороби та смертність від COVID-19 будуть на нижчому рівні, ніж  під  у попередні піки.

Водночас уряди Уельсу і Шотландії заявили, що залишать чинними низку обмежень, включно з масковим режимом.

Читайте також:
У Британії повністю вакцинували від коронавірусу половину дорослого населення

У відео, опублікованому в твітері у неділю, 18 липня, прем’єр-міністр Об’єднаного Королівства Борис Джонсон заявив, що зараз “правильний момент” перейти до завершальної стадії дорожньої карти Англії зі скасування локдауну.

“Якщо ми цього не зробимо зараз, нам слід запитати себе, чи ми коли-небудь зробимо це взагалі?” – запитав він, додавши, що вірус матиме “перевагу холодної погоди” восени та взимку.

“Але ми повинні робити це (скасовувати обмеження – “Н”) обережно. Ми повинні пам’ятати, що цей вірус, на жаль, все ще існує. Випадки зростають, ми можемо спостерігати надзвичайну заразність штаму «дельта»“, – наголосив Джонсон.

При цьому сам Джонсон був змушений піти на самоізоляцію, бо контактував з міністром охорони здоров’я Саджидом Джавідом, у якого виявили коронавірус. Окрім прем’єр-міністра, з тієї ж причини на самоізоляцію пішов канцлер британського уряду Ріші Сунак.

Міністр Джавід отримав позитивний результат тесту на COVID-19 вранці в суботу, після проведення урядової наради, на якій були присутні Джонсон та Сунак. При цьому Джавід повністю вакцинований, захворювання у нього проходить у легкій формі.

Читайте також:
Прем’єр Британії Джонсон закликає G7 допомогти “вакцинувати світ” до 2023 року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна