Прикордонний “Дозор” став найкращим на щорічних змаганнях спецпризначенців. ВІДЕО

 

У селищі Оршанець під Черкасами відбувся вже традиційний міжнародний турнір спецпризначенців імені Василя Полякова. Цього року змагалися команди з України, Литви та Латвії.

Змагання тривали протягом п’яти днів на базі Головного центру підготовки особового складу Державної прикордонної служби.

Команди мали подолати шість етапів, а це: підняття ваги, подолання перешкод, стрільби, надання умовному пораненому медичної допомоги та його евакуація, штурм будівлі. Окрім силових завдань, були й математичні. Зокрема, треба було розв’язати задачу, а цьому заважало блимання стробоскопа.

Усі етапи необхідно було пройти якомога швидше. Команда не могла перейти до наступного завдання, якщо хоча б один із її учасників не завершив виконання попереднього.

Ці змагання були запровадженні та організовані Держприкордонслужбою України на честь загиблого спецпризначенця Василя Полякова. Старший сержант Поляков служив у 10-му мобільному загоні прикордонного загону “Дозор”. Він загинув від кулі російського снайпера 11 липня 2014 року біля пункту пропуску “Довжанський”, що на кордоні з РФ на Луганщині, коли евакуював пораненого побратима.

За традицією, нагороди найкращим командам на турнірі в Оршанці вручали батьки загиблого прикордонника, Віктор та Євгенія Полякови.

Українські команди підтвердили звання найкращих. Перше місце посів підрозділ ДПСУ “Дозор” (Київ), друге вибороли їхні колеги – одеський “Дозор”. Третя – команда СБУ “Альфа” з Черкас.

Бійці прикордонного спецпідрозділу з Литви посіли четверте місце, а команда загону “Сігма” з Латвії  – сьоме.

Прикметно, що на цьому турнірі Віталій Міхеєв встановив рекорд України з “богатирської тяги” – 355 кг у ваговій категорії до 105 кг.

Читайте також про турнір 2020 року:
Змагання спецпризначенців пам’яті загиблого побратима: “наближені до бойових”. ВІДЕО, ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна