Наслідки повені в Німеччині: вже понад 150 загиблих, сотні людей вважаються зниклими безвісти. ФОТО

 

Кількість жертв катастрофічної повені на заході Німеччини сягнула 156 людей, ще сотні людей досі вважаються зниклими безвісти й тисячі – залишилися без даху над головою.

Про це інформує DW.

Як повідомила вранці в неділю, 18 липня, поліція землі Рейнланд-Пфальц, число жертв повені в районах цієї землі зросло до 110. У землі Північний Рейн-Вестфалія станом на вечір 17 липня повідомлялось про 45 загиблих. Ще одна людина стала жертвою повені в Баварії.

У постраждалих від повені районах тривають аварійно-рятувальні роботи за участю десятків тисяч фахівців.

Для допомоги рятувальникам Бундесвер спрямував кількасот військових у постраждалі регіони. За даними міноборони Німеччини, загалом до двох постраждалих від негоди земель відправили близько 900 солдатів.

Тим часом вода поступово спадає, і місцеві мешканці повертаються до своїх сіл та містечок для розчищення завалів. Водночас ночують, їдять, приймають душ вони досі в спеціально облаштованих місцях. Багато людей повністю втратили свої домівки.

За повідомленням влади містечка Ерфтштадт, що неподалік від Кельна, ситуація залишається напруженою, оскільки досі немає ясності щодо стану ґрунту в окремих районах міста. Експерти досліджують краї зсувів, повені там спричинили створення великого кратера. Були дощенту зруйновані кілька житлових будинків, знесений історичний замок.

У районі Штайнбахтальшперре поблизу Ойскірхена аварійні служби досі намагаються укріпити дамбу, адже в місцевостях, розташованих нижче, залишається ризик затоплення.

Віцеканцлер і міністр фінансів Німеччини Олаф Шольц пообіцяв постраждалим землям  Рейнланд-Пфальц і Північний Рейн-Вестфалія негайну фінансову підтримку.

В інтерв’ю виданню Bild am Sonntag, опублікованому в неділю, Шольц повідомив, що вже 21 липня він пропонуватиме уряду ФРН виділити 300 мільйонів євро допомоги, виплати якої мають початися до кінця липня.

Наступним важливим аспектом є створення передумов для швидкої відбудови та реконструкції пошкоджених або зруйнованих стихією будинків, а також об’єктів інфраструктури – доріг, мостів тощо. Як свідчить досвід, отриманий під час подолання наслідків попередніх катастроф, для цього потрібна багатомільярдна програма.

Тим часом у сусідній Бельгії, яка також постраждала від повені, кількість загиблих збільшилася до 27. Ще 103 людини, за даними національного кризового центру, залишаються “зниклими безвісти або недоступними”.

Читайте також:
Повінь у Німеччині: звинувачують зміну клімату. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна