Харківський завод Малишева переконує, що виготовить танк “Оплот” до Параду Незалежності

 

На держпідприємстві “Завод імені В.О. Малишева” запевняють, що встигнуть виготовити танк БМ “Оплот” до київського параду військ на 30-річчя Незалежності, 24 серпня. Для цього фахівці працюють в посиленому режимі у дві зміни.

У тому, що контракт не буде зірваний, переконаний і генеральний директор державного концерну “Укроборонпром” Юрій Гусєв.

“Ми робимо зі Збройними силами все, аби техніка до параду була виготовлена вчасно”, – сказав Гусєв у коментарі “Новинарні” під час безпекового форуму “Ефективна промисловість для обороноздатності” в Одесі 17 липня.

Напередодні канал ICTV за підсумками візиту на завод у Харкові видав сюжет, у якому були висловлені сумніви щодо готовності танка до параду військ.

За даними ЗМІ, танк мали зробити ще місяць тому, але на заваді став брак фінансування та ін.

“Однак досі не зварений навіть панцир. Хоч начебто поспішають з усіх сил”, – ішлося в сюжеті.

Певний сумнів щодо готовності до показу на параді є й у іншого замовлення, вже від Міністерства оборони – ремоторизованих танків Т-64, які мають виготовити на ДП “Харківський бронетанковий завод”. Замість 12 танкових комплектів ХБТЗ наразі отримав від Заводу ім. Малишева лише чверть замовлення.

“І є велика ймовірність, що в День Незалежності на Хрещатик виїде лише третина роти”, – вважають журналісти.

“Пам’ятаємо, була дуже холодна зима, у порівнянні з минулим роком, а ми не можемо литво виконувати при мінусових температурах, тому що тоді виходить суцільний брак”, – так пояснив затримку з виробництвом корпусів гендиректор ЗІМ Василь Крилас.

Пресслужба Заводу імені Малишева після публікації цього журналістського сюжету заявила, що про зрив виготовлення танка БМ “Оплот” та десяти модернізованих корпусів Т-64 не йдеться.

“…Наразі завод працює над виконанням цих замовлень у посиленому режиму. Робітники працюють у дві зміни та готові в разі необхідності перейти на третю. На жаль, через затримку фінансування, підприємство не змогло вчасно розпочати виконувати замовлення. Але завдяки допомозі підприємств-партнерів – учасників ДК “Укроборонпром” – до виконання цього замовлення підключено ще 18 фахівців. Колектив заводу покладає максимальних зусиль для виконання замовлення в строк. І цього, нажаль, теж не було в сюжеті”, – підкреслили в на підприємстві.

“Ми не приховуємо існуючих проблем на підприємстві, але ніколи не заявляли про можливість зриву зазначених замовлень. І тому вважаємо подібні заяви з боку журналістки абсолютно безпідставними та надуманими, які підривають не тільки імідж нашого підприємства, а й держави в цілому”, – обурилися на заводі.

Читайте також:
Україна виконала контракт на постачання до Таїланду танків “Оплот”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна