П’ятниця на фронті минула в “тиші”, зате з початку суботи – п’ять обстрілів, один воїн поранений

 

Протягом минулої доби, 16 липня, в районі проведення операції Об’єднаних сил збройні формування Російської Федерації лише один раз порушили режим припинення вогню. Причому це був не обстріл – на Луганщині зафіксовано проліт ворожого безпілотного літального апарату типу “Орлан-10” із перетином лінії розмежування.

Про це повідомляє пресцентр штабу ОС у ранковому зведенні.

Зате станом на сьому годину ранку з початку доби 17 липня з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано вже п’ять порушень режиму припинення вогню.

Поблизу ЧЕРМАЛИКА противник обстріляв наші позиції зі стрілецької зброї. В районі ВОДЯНОГО, що на Приазов’ї, окупанти вели вогонь із мінометів 120-го та 82-го калібрів. Біля ШИРОКИНОГО російські найманці відкрили вогонь з мінометів 82-го калібру. Неподалік ПАВЛОПОЛЯ ворог обстріляв українські позиції з мінометів 82-го калібру. А в напрямку населеного пункту СТАРОГНАТІВКА збройні формування РФ застосували артилерію калібру 122 мм.

В результаті ворожих обстрілів один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав кульове поранення. Захиснику оперативно надали першу медичну допомогу та евакуювали до лікувального закладу. Стан здоров’я пораненого – середньої тяжкості.

“На обстріли противника підрозділами Об’єднаних сил була надана адекватна відповідь”, – розповіла речниця командування ОС Лідія Нанівська.

Читайте також:
ООС: вісім порушень за минулу добу, п’ять воїнів ЗСУ поранені, один важкий

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна