Данія й Німеччина відкривають в’їзд для українських туристів

 

Данія відкриває кордони для всіх типів подорожей українців з суботи, 17 липня, за наявності негативного тесту на коронавірус.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Він уточнив, що в’їзд в Данію можливий зі свіжим негативним тестом на коронавірус (ПЛР-тестом або тестом на антиген) та тестом по прибуттю. Якщо людина подорожує літаком, то другий тест можна здати безкоштовно одразу в аеропорту.

“Данія відкривається для всіх типів подорожей українців вже завтра, 17 липня, з 16:00. Безвіз як у старі добрі часи”, – написав Кулеба у твіттері напередодні.

Тоді ж стало відомо, що Німеччина з 18 липня відкриє кордон для резидентів України.

“Німеччина вже була відкрита з червня для повністю вакцинованих українців. А вже з 18 липня, згідно з рекомендацією Ради ЄС, скасовує всі обмеження на в’їзд з України. На в’їзді: негативний тест або свідоцтво повної вакцинації чи одужання”, – зазначив Кулеба.

Відповідне рішення держави ЄС ухвалили наступного дня після того, як 15 липня Рада Євросоюзу внесла Україну у список держав, щодо яких країнам-членам ЄС рекомендовано зняти ковідні обмеження на в’їзд.
Ця рекомендація Ради Євросоюзу не означає автоматичного дозволу на в’їзд до країн ЄС для всіх категорій українців. Держави-члени ЄС самостійно ухвалюють рішення щодо правил в’їзду на свою територію, зауважує “Європейська правда”.

Читайте також:
Рішення Євросоюзу не означає автоматичного дозволу на в’їзд, – МЗС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна