У Литві на кордоні з Білоруссю почалися військові навчання за участю ФРН

 

У Литві в п’ятницю, 16 липня, розпочинаються навчання “Швидкий меч”, які пройдуть у Швянченіському районі на полігоні в Пабраді, розташованому недалеко від кордону з Білоруссю.

Про це інформує “Європейська правда” з посиланням на пресслужбу литовської армії.

У навчаннях вперше візьме участь штаб 10-ї бронетанкової дивізії Бундесверу. Це перші штабні навчання НАТО на території союзника, в яких бере участь ФРН. Вони проводяться з ініціативи командування дивізії.

Під час навчань штаб дивізії буде відпрацьовувати планування і командування об’єднаними операціями союзних сил за участю командування 12-ї танкової бригади Німеччини, 37-ї бригади бронепіхоти, 23-й бригади гірських піхотинців і бригади мотопіхоти Литви “Залізний вовк”.

“Сценарій навчань створений для відпрацювання протистояння гібридним загрозам і проведення операцій колективної оборони високої інтенсивності”, – йдеться в заяві.

Литва в цих навчаннях відіграє роль приймаючої сторони: вона забезпечує логістику, тилове забезпечення, процедури закупівель, транспортування, харчування. Навчання триватимуть до 29 липня.

Читайте також:
Литва ще більше посилить військовими кордон із Білоруссю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна