РНБОУ застосувала санкції щодо 9 осіб зі списку Мінфіну США

 

Рада нацбезпеки і оборони ухвалила рішення про застосування спеціальних обмежувальних санкцій стосовно дев’яти осіб, які перебувають у санкційному списку США.

Про це на брифінгу за підсумками наради Радбезу в п’ятницю, 16 липня, сказав секретар РНБО Олексій Данілов, передає “Укрінформ”.

“Сьогодні ми прийняли рішення по застосування санкцій стосовно 9 осіб. По решті осіб ми працюємо”, – зазначив він.

Данілов додав, що на наступному засіданні РНБО може бути ухвалене відповідне рішення про застосування санкцій і до інших осіб.

Секретар РНБО поінформував, що розглядалися два списки – від Кабінету Міністрів та Служби безпеки України. Список з 25 організацій, підприємств був відправлений на доопрацювання на два тижні.

Відповідаючи на запитання, він не назвав імен, але наголосив, що санкції не були застосовані ані до Коломойського, ані до Деркача, ані до Дубінського.

Крім того, 16 липня РНБО вдарила санкціями по російській організації, яка створила копію сайту президента України.

Нагадаємо, раніше Рада національної безпеки і оборони запровадила санкції проти сотні українців, які перебувають під санкціями Міністерства фінансів США.

Читайте також:
Радбез доручив до вересня підготувати проєкт системи моніторингу олігархів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна