Радбез доручив до вересня підготувати проєкт системи моніторингу олігархів

 

Президент Володимир Зеленський і РНБО доручили органам центральної виконавчої влади до 7 вересня підготувати проєкт системи моніторингу олігархів.

Про це на брифінгу за підсумками засідання Ради нацбезпеки в Києві в п’ятницю, 16 липня, заявив секретар Радбезу Олексій Данілов.

“Президент, РНБО доручили апарату РНБО, членам РНБО, Антимонопольному комітету, СБУ, всім органам центральної виконавчої влади до 7 вересня підготувати проект системи моніторингу щодо тих осіб, яких ми з вами звикли називати олігархами”, – сказав Данілов, якого цитує “Інтерфакс-Україна”.

За його словами, “система моніторингу буде зрозумілою, і всі зрозуміють, для чого вона працюватиме”.

Він також додав, що до 7 вересня громадськості буде представлено проєкт системи моніторингу.

“В Апараті РНБО робота з розробки системи моніторингу тривала протягом певного часу. Наразі будуть підключені органи виконавчої влади, СБУ, розвідувальні органи. Це буде загальна система моніторингу… Ми робитимемо матрицю, якою проходитимуть особи, під ким розуміють олігархів”, – сказав Олексій Данілов.

Наразі, сказав він, ні Коломойського, ні Деркача, ні Дубінського немає у списку дев’яти осіб, проти яких РНБО запровадила санкції.

Читайте також:
Данілов: РНБО не включить до реєстру олігархів жодного прізвища за умови добровільної відмови від своїх активів

РНБО вдарила санкціями по російській організації, яка створила копію сайту президента України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна