Разумков пропонує позбавляти повноважень нардепів, які прогулюють засідання

 

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков виступає за доопрацювання та повторне направлення до Конституційного Суду України законопроекту, що передбачає позбавлення повноважень народного депутата за систематичне нехтування обов’язками та прогули пленарних засідань.

Про це голова парламенту сказав в ефірі каналу “Hromadske” у четвер, 14 липня, передає пресслужба ВРУ.

“Це принципова річ, яку, так чи інакше, треба буде зробити. Сподіваюся, коли знову нормально запрацює Конституційний Суд, ми повторно будемо звертатися. Свого часу вже були направлені відповідні законопроекти. Ми на них отримали негативний висновок Конституційного Суду”, – вважає Разумков.

Він зазначив, що позбавлення мандата народного депутата за невиконання обов’язків має бути передбачено в Конституції.

“Я вважаю, що не варто витрачати кошти платників податків, якщо ти не можеш знайти часу на виконання обов’язків народного депутата”, – підкреслив він.

Голова Верховної Ради нагадав, що Конституційний Суд також надав негативний висновок до законопроекту, що передбачав внесення змін до Основного Закону та дозволив би позбавляти мандата за неперсональне голосування в Парламенті.
Водночас він зазначив, що проблему неперсонального голосування вдалося вирішити шляхом запровадження Кримінальної відповідальності за такі дії та сенсорної кнопки при голосуваннях парламентарів.

Читайте також:
В парламентській газеті опублікували імена нардепів-прогульників

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна