“Новій пошті” скасували штраф на понад ₴325 млн гривень

 

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів після перевірки ухвалила рішення про скасування постанов щодо накладення стягнень із ТОВ “Нова пошта” загальною сумою 325 851 634 гривні, які виписало Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

Про це інформує пресслужба відомства, в четвер, 15 липня.

“За результатами опрацювання матеріалів робоча група встановила факти процедурних порушень та дійшла висновку про наявність підстав для скасування винесених ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області постанов про накладення стягнень. З урахуванням висновків робочої групи керівництвом Держпродспоживслужби прийнято рішення про скасування цих постанов”, – йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області зафіксувало перешкоджання діяльності службовим особам під час перевірок, однак самі перевірки (в Харкові та Чугуєві) “були проведені з процесуальними порушеннями”.

При цьому, додали у відомстві, ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області “має вжити заходів реагування щодо відновлення прав споживачів”.

Нагадаємо, 5 липня у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Харківській області заявили про “численні звернення громадян щодо неякісного обслуговування та порушення їхніх прав під час користування послугами у відділеннях «Нової пошти» в Харкові та Харківській області”.

Нібито з метою захисту прав споживачів опісля були проведені позапланові перевірки низки відділень “НП”.

Причиною перевірок стали скарги клієнтів “Нової пошти” з Харківщини, зокрема, компанія відмовилася компенсувати вартість розбитого акваріума, зазначену у поштовій декларації, також інший громадянин поскаржився на те, що його обрахували.

Тоді “Нова пошта” подала до суду на Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області через адміністративні штрафи та адміністративно-господарські стягнення загальною сумою 325 851 634 грн, які у компанії назвали необґрунтовано великими.

Голова Державної продовольчої споживчої служби Владислава Магалецька заявила, що накладений на “Нову пошту” штраф у сумі понад 325 млн грн буде скасований.

Читайте також:
У Запоріжжі водійку самоката за наїзд на людину оштрафували на 127 тис. гривень

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна