Другий побитий під час заворушень у Грузії оператор осліп на одне око

 

Один із постраждалих під час заворушень 5 липня операторів, співробітник Суспільного мовника Грузії Ілія Тваліашвілі частково втратив зір після побиття.

Оператор повідомив у інтерв’ю телекомпанії “Руставі 2”, що осліп на одне око і не знає, коли зможе повернутися до роботи.

“Хтось тягнув мене за пасок камери, хтось за кабель, інші били мене кулаками. Я впав, і мене почали бити ногами, в основному били по голові, я кричав, але вони не зупинялися. Я втратив свідомість і прийшов до тями в автомобілі поліції. Я не розумію, як можна так безжально піддавати смертельній небезпеці незнайому людину, яка не зробила тобі нічого поганого”, – сказав Тваліашвілі.

Тим часом Міністерство внутрішніх справ Грузії продовжує ідентифікацію нападників. Сьогодні був затриманий 21-й учасник нападів на журналістів.

Опозиційні політики критикують темпи розслідування і вказують на те, що внаслідок дій радикалів 5 липня понад 50 працівників медіа отримали ушкодження різного ступеню тяжкості.
Один із них, оператор опозиційної телекомпанії “Пірвелі” Лексо Лашкарава, помер після побиття. Після цього опозиційні партії та медіа закликали до відставки уряду. У країні тривають акції протесту.

Читайте також:
Смерть журналіста в Грузії: ЗМІ вимагають відставки прем’єра й зірвали засідання парламенту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна