55 українських військових загинули під час миротворчих операцій, – Таран

 

55 українських військових загинули під час виконання службових обов’язків у складі національного контингенту та національного персоналу.

Про це у четвер, 15 липня, повідомив міністр оборони України Андрій Таран з нагоди Дня українських миротворців.

Міністр нагадав, що миротворчу діяльність Збройні сили України розпочали 1992-го року, і з того часу близько 45 тисяч українських військовослужбовців взяли участь в міжнародних операціях з підтримки миру і безпеки.

“Наші військовослужбовці в операціях під егідою ООН, НАТО, ОБСЄ, ЄС демонструють важливість України в системі європейської та світової безпеки. Це дає нам можливість бути присутніми у світових політичних процесах, а нашим підрозділам — набути не тільки військової, але й світоглядної взаємосумісності з міжнародними партнерами України. Більше того, співпраця з ними сприяє європейській та євроатлантичній інтеграції нашої держави”, – сказав міністр, якого цитує його пресслужба.

Військовослужбовці Збройних сил України сьогодні виконують завдання у складі міжнародних операцій з підтримання миру і безпеки під проводом ООН, НАТО та у складі спільних миротворчих сил у Ліберії, Косово, Афганістані, Кіпрі, Аб’єй, Республіці Південний Судан, Демократичній Республіці Конго та Придністровському регіоні Республіки Молдова…

Нагадаємо, що станом на травень 2020 року 284 військовослужбовця Збройних сил України беруть участь у шести міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки під проводом ООН.

А саме:

  • Місія ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго;
  • Місія ООН у Косово;
  • Сили ООН з підтримання миру на Кіпрі;
  • Тимчасові сили ООН із забезпечення безпеки в Аб’єй;
  • Багатопрофільна інтегрована Місія ООН зі стабілізації у Малі;
  • Місія ООН у Республіці Південний Судан.

Читайте також:
У ДР Конго українські миротворці екстрено евакуювали мешканців Бутембо

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна