Рішення Євросоюзу не означає автоматичного дозволу на в’їзд, – МЗС

 

У міністерстві закордонних справ України привітали намір Європейського Союзу включити Україну у перелік третіх країн, із яких дозволені несуттєві поїздки. Проте у відомстві нагадали, що таке рішення не означає автоматичної можливості в’їзду на територію всіх держав Євросоюзу.

Про це інформує “Урядовий портал” у середу, 14 липня.

“Я вітаю рішення ЄС, яке рекомендує відновити повноцінну дію безвізу з Україною. Воно свідчить, що показники епідемічної ситуації в Україні відповідають вимогам ЄС. Це нові можливості для подорожей українців цього літа та важливий сигнал державам світу, що захворюваність на COVID-19 в Україні значно знизилась і наша держава належним чином реагує на виклики пандемії”, – заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Водночас  МЗС нагадує, що включення до “зеленого переліку” не означає автоматичної можливості в’їзду на територію всіх держав-членів ЄС.

“Рішення Ради ЄС носить рекомендаційний характер для держав-членів, які ухвалюють кінцеве рішення про включення третіх країн у національні “зелені переліки” з огляду на епідемічну ситуацію у своїй країні”, – зазначили в МЗС.

Міністр Кулеба доручив дипломатам оперативно провести додаткові переговори з уповноваженими органами в державах-членах Євросоюзу щодо включення України в національні “зелені переліки” та оновлення національних вимог щодо перетину кордону громадянами України.

Також у МЗС рекомендують громадянам України перевіряти актуальну інформацію щодо подорожей перед поїздкою.

Як повідомляла “Новинарня“, 14 липня посли ЄС дозволили включити Україну в перелік третіх країн, з яких дозволений в’їзд.

Читайте також:
Україна увійшла в “зелену зону” за критеріями ЄС, – Шмигаль

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна