До Харкова авіацією доправили чотирьох поранених на Луганщині воїнів ЗСУ

 

До шпиталю в Харкові доправили чотирьох українських військових, які отримали поранення 13 липня на Луганщині, один із них – у важкому стані та підключений до апарату штучної вентиляції легень.

Про це в середу, 14 липня, повідомив провідний хірург Військово-медичного клінічного центру Північного регіону Сергій Шипілов, передає “Укрінформ”.

“Сьогодні до нас доставлено аеромедичною евакуацією четверо поранених з Луганщини, де вони отримали поранення внаслідок артобстрілу вчора ввечері. Стан трьох оцінюється як середньої важкості, вони отримали акубаротравму та чисельні осколкові поранення м’яких тканин кінцівок. І один поранений – на штучній вентиляції легенів, у важкому стані. В нього важке поєднане поранення шиї, грудної клітки з важким масивним ушкодженням лівої легені з наявністю декількох осколків і осколкове поранення нижніх кінцівок із вогнепальним переломом малогомілкової кістки”, – розповів Шипілов.

За його словами, тяжкому пацієнтові проводять оперативне втручання: вже видалили два крупних осколки з лівої легені, на черзі – видалення осколка з шиї та обробка на нижній кінцівці.

“Виконали малоінвазивне втручання, видалили два осколки, зашили легеню, для того, щоби запобігти ускладненням”, – зазначив хірург.

Щодо інших трьох поранених, то їм надали допомогу в Сєвєродонецьку, в харківському шпиталі проводять перев’язки. Один поранений має черепно-мозкову травму з пошкодженням слухового апарату. Загрози життю немає.

Читайте також:
ООС: окупанти поранили двох українських військових, один – у тяжкому стані

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна