В армії Німеччини створили космічне командування

 

У бундесвері у вівторок, 13 липня, з’явилося космічне командування. Його завданнями стануть спостереження за супутниками, відстеження небезпечного космічного сміття і аналіз діяльності інших країн.

Про це інформує агентство АР.

Міністерка оборони ФРН Аннегрет Крамп-Карренбауер дала старт роботі нового командування під час відвідин бази в Удемі на заході Німеччини.

Урядовиця наголосила, що військові “реагують на сучасне значення космосу для здатності держави функціонувати, процвітання населення і зростаючу залежність збройних сил від космічних даних, послуг і продуктів”.

Крамп-Карренбауер зазначила, що термін “космічне командування” може викликати асоціації з романами Жюля Верна або зорельотом “Ентерпрайз”, втім, за її словами, реальність “далека від такої сенсаційності”.

Бундесвер має на орбіті шість супутників. Міністр зазначила, що космічні операції для Німеччини “завжди є оборонними операціями”. Наприклад, щоб упевнитись у відсутності загроз для інфраструктури.

У США вже є космічне командування, роль якого полягає в проведенні таких операцій, як забезпечення супутникової навігації і зв’язку між військами та попередження про запуски ракет.

Читайте також:
У Німеччині вперше оголосили надзвичайну ситуацію через хакерську атаку

Кінець 20-річної місії: Німеччина вивела останніх солдатів з Афганістану

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна