Путін і Лукашенко домовилися про ціну на газ та кредити для Мінська

 

На зустрічі в Санкт-Петербурзі президент РФ Володимир Путін і Олександр Лукашенко домовились про ціну на газ для Білорусі і про обсяг кредитної підтримки Мінська.

Про це розповів речник Кремля Дмитро Пєсков за підсумками перемовин двох президентів у вівторок, 13 липня.

“Було вирішено, що ціна на газ для Білорусі у 2022 році не буде індексована і збережеться на рівні 2021 року”, – цитує слова Пєскова російське агентство ТАСС.

Крім того, за словами Пєскова, Путін і Лукашенко домовилися про обсяг кредитної підтримки Мінська в зв’язку з податковим маневром в російській нафтовій галузі.

“Докладно обмінялися думками щодо міжнародної обстановки, регіональних проблем. Були порушені ті теми, які акцентувались в частині, відкритої для представників ЗМІ”, – наводить слова Пєскова агентство “Интерфакс”.

Переговори Путіна і Лукашенка тривали більше п’яти годин.

Раніше Пєсков заявляв, що Путін і Лукашенко обговорять заходи з протидії “спробам Заходу розхитувати ситуацію в Білорусі”, а також російсько-білоруську торговельно-економічну взаємодію, реалізацію великих спільних проєктів, роботу міністерств з будівництва союзної держави.

Читайте також:
Новий пошук “зовнішнього ворога”: чому Путін написав “статтю” про Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна