Поліція затримала військового, який причетний до поранення 9-річного хлопчика. Дитину авіацією доставили в Київ

 

У Новограді-Волинському Житомирської області 12 липня 9-річного хлопчика госпіталізували з наскрізним вогнепальним пораненням спини. Чоловіка, який вистрілив у 9-річну дитину в Новограді-Волинському, жителя Києва, військовослужбовця затримали правоохоронці.

Про це повідомили в обласному управлінні поліції у вівторок, 13 липня.

“Попередньо, подія сталась унаслідок необережного поводження зі зброєю. У ході невідкладного обшуку в його автомобілі були виявлені та вилучені зброя, у тому числі автоматична, різнокаліберні боєприпаси та вибухонебезпечні речовини”, – повідомив начальник ГУНП в Житомирській області Юрій Олійник.

Наразі чоловік затриманий, відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) КК України. Вирішується питання про оголошення затриманому підозри за вказаною статтею.
Також розпочато кримінальне провадження за ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Також обласне управління Нацполіції повідомило, що 13 липня за допомогою гелікоптера Системи авіаційної безпеки МВС 9-річного жителя м. Новограда-Волинського з тяжким вогнепальним пораненням транспортували до столиці. Боротьбу за його життя продовжать медики Національної дитячої спеціалізованої лікарні МОЗ України «Охматдит».

Як писала “Новинарня“, в Новограді-Волинському Житомирської області 12 липня 9-річного хлопчика госпіталізували з наскрізним вогнепальним пораненням спини.
За попередніми даними, подія нібито сталася на березі місцевої річки, проте під час встановлення обставин ці відомості не підтвердилися. Поліцейські провели низку інших слідчо-розшукових заходів і в результаті невідкладного обшуку за місцем проживання пораненого хлопчика правоохоронці виявили докази того, що поранення дитини сталося в будинку.
“З місця події вилучено кулю калібром 9 мм та інші речові докази. Також зараз встановлено, що до заподіяння дитині вогнепального поранення причетний житель Києва, військовослужбовець, знайомий батька, який приїхав напередодні”, – інформували в МВС.

Читайте також:
СБУ затримала в Черкасах нацгвардійця, який торгував вогнепальною зброєю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна