Національний музей Голодомору-геноциду добудують до листопада 2023 року, – Зеленський

 

Другу чергу Національного музею Голодомору-геноциду добудують до 90-х роковин трагедії 1932-1933 років.

Як передає “Новинарня“, про це заявив президент Володимир Зеленський у вівторок, 13 липня, під час виступу на форумі “Україна 30. Гуманітарна політика”.

Час віддаляє нас все далі і далі від тих трагічних часів. І дійсно майже не залишилось в живих свідків, які пережили голодомор. І сьогодні ми відповідальні за збереження і передання цієї пам’яті нашим усім сучасним і наступним поколінням за донесення правдивої інформації саме про голодомор. Чи можемо ми як нація вважати, що цей обов’язок ми виконуємо до кінця, якщо довгі роки в країні ніяк не добудується музей “Меморіал жертв Голодомору”, – сказав президент.

Він зазначив, що тримає це питання під особистим контролем, адже закінчити таку важливу історичну роботу надзвичайно важливо.

Як відомо, 90-ті роковини припадуть на листопад 2023 року.

Четверта субота листопада в Україні визнана Днем пам’яті жертв голодоморів. Меморіальні заходи проводяться як в Україні, так і поза її межами.

Також щороку цього дня проводиться всеукраїнська акція “Запали свічку”.

Читайте також:
Один з найбільших штатів США визнав Голодомор геноцидом

У парламенті Хорватії ініціювали декларацію про визнання Голодомору геноцидом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна