Рота морської піхоти пройшла самооцінку НАТО під час навчань Sea Breeze

 

Рота морської піхоти пройшла самооцінювання за стандартами НАТО під час міжнародних навчань Sea Breeze.

Про це в понеділок, 12 липня, повідомив міністр оборони України Андрій Таран.

“Українські моряки і морпіхи продемонстрували спроможність відпрацьовувати спільні завдання за стандартами Альянсу у складі багатонаціональних сил”, – цитує міністра його пресслужба.

Він також додав, що заходи бойової підготовки під час навчань впливають на забезпечення стабільності в Азово-Чорноморському регіоні та є “чіткою пересторогою для агресора у готовності нашої держави дати гідну відсіч діям Російської Федерації у територіальних водах України, в міжнародних водах та у повітряному просторі”.

Таран також нагадав, що патрульні катери “Слов’янськ” і “Старобільськ” також пройшли самооцінку НАТО.

Читайте також:
Десантники теж залучатимуться до Сил реагування НАТО: триває оцінювання підрозділу

Морська піхота теж буде в Силах реагування НАТО: на Олешківських пісках почали оцінку підрозділу

Як інформувала “Новинарня“, 24 червня 2019 року вперше в історії підрозділ з країни – не члена НАТО пройшов сертифікацію як підрозділ ССО (SOF) і має право залучатися в Сили швидкого реагування НАТО. Цією частиною став 140-й центр Сил спеціальних операцій ЗС України, що проходив відповідні іспити у Литві від західних колег.
У червні 2021 року військовослужбовці 3-го окремого полку спеціального призначення імені князя Святослава Хороброго пройшли оцінювання НАТО першого рівня NEL-1.

Читайте також:
Усі військові частини ССО залучатимуться до Сил реагування НАТО. Наступний – 3-й полк

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна