Окупанти на півострові заблокували сайт Кримської правозахисної групи

 

Доступ до сайту Кримської правозахисної групи заблокований щонайменше у Сімферополі, Судаку, Леніному, Керчі, Красноперекопському і Бахчисарайському районах.

Про це інформує пресслужба правозахисної організації в понеділок, 12 липня.

У 2020 і 2021 роках уже винесено мінімум 20 рішень, що забороняють «поширювати на території Російської Федерації» статті Кримської правозахисної групи. Всі ці публікації стосуються незаконного військового призову в окупованому Криму.

У всіх випадках з позовами проти КПГ про заборону інформації до «судів» зверталися представники військової прокуратури.

На думку голови правління КПГ Ольги Скрипник, блокування сайту є ще одним яскравим прикладом російської політики інформаційної ізоляції Криму:

“Наш сайт вже багато років інформує не лише про військові злочини РФ в окупованому Криму, але і про постійні порушення прав людини. Ми розповідали і про те, як Росія приховує реальні факти про ситуацію з пандемією, як піддає людей реальній небезпкці захворіти, як використовує систему освіти для мілітаризації кримських дітей і про багато іншого. Ця інформація важлива і для самих кримчан. Однак Росія намагається позбавити їх доступу до такої інформації. Більш того, ситуація з нашим сайтом — яскрава ілюстрація того, що законодавство РФ вже давно є інструментом обмеження роботи правозахисників. Згідно з рішеннями судів, наша правозахисна інформація «підриває безпеку і конституційний лад» всієї Росії».

Нагадаємо, нещодавно Кримська правозахисна група повідомляла, що на окупованому півострові щонайменше 12 провайдерів у 12 населених пунктах повністю блокують сайти 13 українських медіа: Цензор.нет, След.нет, Blackseanews, 112 телеканал, Главком, Головне, Громадське радіо, Центр журналістських розслідувань, стрічка, Депо, РБК Україна, Дзеркало тижня, Херсон Daily.

Читайте також:
У Криму окупанти вчинили обшук в будинку батьків радниці голови УкрТКГ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна