На Кіровоградщині шахтарі вийшли на безстроковий протест через борги по зарплатні

 

На Кіровоградщині біля селища Смоліне працівники шахти Новоконстянтинівська протестують через борги по зарплатні.

Про це на своїй сторінці у ФБ повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

Зазначається, що акція є безстроковою. Гірники ходять пішохідним переходом, пропускаючи авто з дітьми, вагітними та особами похилого віку.

Протестувальники вимагають від влади звернути увагу на кризове становище уранових шахт підприємства Схід ГЗК, а також забезпечити роботу підприємства та розрахуватись з працівниками.

Крім того, протестують працівники шахти Інгульська. Вони знаходяться безпосередньо біля шахти і відмовляються спускатися на зміну.

За даними профспілки, акція протесту була поновлена 8 липня. Раніше гірники виходили на протести ще у червні.

Протестувальники вимагають виплатити їм майже 90 млн гривень заборгованої зарплати та забезпечити безперебійну роботу підприємства.

Перекриття автотраси продовжувалося всю ніч з четверга на п’ятницю і у ньому на ранок брало участь уже близько 70 осіб. Опівдні у п’ятницю на протест вийшли гірники шахти Інгульська.

Голова Незалежної профспілки гірників підприємства Схід ГЗК Дмитро Бондарєв стверджує, що гірникам обіцяли виплатити 84 млн гривень, але на підприємстві грошей досі немає. Не розраховуються навіть з тими, хто звільняється або йде у відпустку.

Читайте також:
У Кривому Розі закінчився підземний шахтарський страйк

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна