Британський мільярдер Річард Бренсон сьогодні летить у космос

 

У неділю, 11 липня, компанія Річарда Бренсона Virgin Galactic, яка належить Річарду Бренсону, здійснить свій перший політ у космос із повним екіпажем. Одним із пасажирів буде сам Бренсон.

Про це сам Бренсон раніше повідомив у твітері.

“Я завжди був мрійником. Моя мама вчила мене ніколи не здаватися і тягнутися до зірок. 11 липня настав час втілити цю мрію в реальність на борту Unity-22”, – написав Бренсон.

Старт польоту заплановано на 16:00 за київським часом, але його можуть перенести через погодні умови.

Згідно з планом, корабель відокремиться від носія на висоті 16 кілометрів і проведе в польоті близько двох годин.

Окрім Бренсона і двох пілотів, на борту корабля SpaceShip Unity 22 перебуватимуть також інші співробітники  Virgin Galactic.

Команда першого космічного “рейсу” компанії Virgin Galactic. Річард Бренсон – третій праворуч

Як писала “Новинарня“, компанія Бренсона почала продавати квитки в космос більше 10 років тому, але ліцензію на запуск комерційних клієнтів у суборбітальні польоти Федеральне авіаційне управління США (FAA) видало тільки в червні 2021 року.

Вартість польотомісця – $250 тис. Про це компанія повідомила 25 червня.

Отримання дозволу було останньою перешкодою в багаторічних зусиллях Virgin Galactic щодо відправки пасажирів за плату в нетривалі космічні польоти.

Корпорація заявляє про 600 бажаючих полетіти у космос як пасажири – міський голова Дніпра Борис Філатов.

Перш ніж відправити пасажирів у космос, компанія зробила запуски трьох пілотованих космічних кораблів з високими результатами.

Читайте також:
Засновник Amazon Джефф Безос полетить у космос

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна