Зеленський розпорядився доплатити військовим пенсіонерам та УБД, які втратили працездатність

 

Президент Володимир Зеленський поставив завдання уряду підвищити пенсії військовим пенсіонерам та учасникам бойових дій, які втратили працездатність.

Про це в суботу, 10 липня, повідомляє пресслужба Банкової.

“Через недосконалі зміни до закону про індексацію доходів українців, які були ухвалені ще у 2017 році, не було врегульовано питання про індексацію пенсій військових. Внаслідок цього утворилася суттєва різниця між пенсіями, які були призначені до 2018 року, та новими виплатами.
Задля відновлення справедливості з ініціативи Володимира Зеленського Міністерство соціальної політики розробило рішення про підвищення виплат військовослужбовцям, що перебувають на пенсії. Відповідну постанову Кабінет Міністрів України ухвалить на наступному засіданні”, – розповіли в ОП.

“Це рішення покликане зменшити наявні диспропорції. Зокрема, передбачається, що з 1 липня цього року буде встановлена доплата в розмірі 2000 гривень для майже 400 тис. військових пенсіонерів, яким були призначені пенсії до 1 березня 2018 року. Мінімальна пенсійна виплата військовим буде встановлена на рівні 3854 гривень”, – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що також будуть підвищені й виплати для учасників бойових дій, які втратили працездатність. Понад 40 тис. осіб отримають підвищення майже у 700 гривень.

“Володимир Зеленський наголосив, що у держави є ресурс для виправлення несправедливостей та збільшення соціальних стандартів. Попри негативний вплив коронакризи, завдяки боротьбі зі схемами та ефективній роботі з наповнення бюджету фіксується перевиконання держбюджету за доходами. Тож ресурс, що з’явився, буде направлятися передусім на підтримку українців та на виправлення тих несправедливостей у соціальній політиці, які ми успадкували від попередньої влади. Зокрема, буде подолана диспропорція у пенсійних виплатах для військових”, – сказано в повідомленні пресслужби ОП.

Читайте також:
Влада “зарубала” законопроєкт 2141 про військові пенсії – ветеранське середовище обурене

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна