СБУ виявила на Луганщині “арсенал” зброї в будинку місцевого мешканця поблизу лінії розмежування

 

Співробітники Служби безпеки України виявили у Щастинському районі на Луганщині цілий “арсенал” зброї, боєприпасів та вибухових речовин, обладнаний на території домоволодіння місцевого мешканця.

Власника “зброярні” затримано в ході слідчо-оперативних дій, повідомляє ГУ СБУ в Луганській області.

Під час обшуку за місцем проживання затриманого правоохоронці вилучили: 2 пістолети систем “ТТ” і “Наган” з набоями; 3 детонатори; 18 гранат РГД-5 та Ф-1; запали до гранат; артилерійський снаряд; 400 г пороху; майже 1 кг тротилу; 4 сигнальні міни; реактивний сигнальний патрон; майже 1800 набоїв різних калібрів.

“За оперативними даними, зловмисник планував реалізувати зброю через особисті зв’язки, в тому числі серед представників кримінальних кіл”, – зазначається в повідомленні.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, триває досудове розслідування. Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 7 років.

Читайте також:
На Донеччині СБУ викрила військових на спробі продажу необлікованої зброї

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна