ООН попереджає про ризик виникнення більш небезпечних штамів COVID-19

 

Генеральний секретар Організації об’єднаних націй Антоніу Гутерріш заявив про можливість виникнення більш небезпечних штамів COVID-19.

Адже вірус продовжує мутувати через незбалансований розподіл вакцин між країнами.

Про це інформує пресслужба ООН у п’ятницю, 9 липня.

За словами генсека, організації та країни, які займаються виготовлення вакцин від коронавірусу повинні об’єднати зусилля для розв’язання проблеми з нерівномірним розподілом препарату у світі. Адже це призводить до подальших мутацій вірусу, які, своєю чергою, можуть стати ще більш небезпечнішими.

“Нам потрібно мінімум 11 млрд доз для вакцинації 70% населення світу, щоби припинити цю пандемію”, – відзначив Гутерріш.

Генеральний секретар ООН переконаний у тому, що необхідно розробити єдиний план та створити міжнародну комісію задля подвоєння обсягу виробництва препарату й забезпечення збалансованого розподілу вакцини між країнами з використанням глобальної ініціативи COVAX.

Читайте також:
За добу в Україні зафіксували 655 нових випадків коронавірусної хвороби

ВООЗ: Світ може охопити нова хвиля COVID-19 через штам Delta

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна