У Міноборони провели нараду з виробниками шоломів, бронежилетів та інших засобів індивідуального захисту

 

Заступник міністра оборони України Ігор Халімон та посадовці Збройних сил провели робочу нараду із представниками широкого кола виробників засобів індивідуального захисту для військовослужбовців.

Про це в п’ятницю, 9 липня, інформує пресслужба МОУ.

У заході взяли участь ТМ “РА.ДА”, ТОВ “КМ ДІСТІ, ТОВ EccentriCITY Invest, ТОВ НВП “Темп-3000”, ТОВ “Матеріалознавство”, ТОВ Velmet та “Харківський завод засобів індивідуального захисту”.

Фахівці компаній розповіли про виробничі потужності та можливості своїх підприємств, досвід співпраці з силовими відомствами, технології виготовлення спеціальної амуніції.

Також вони висловили бачення розвитку й удосконалення засобів індивідуального захисту та мотивації у роботі з оборонним відомством.

Халімон відзначив гостру необхідність, особливо в умовах збройної агресії Російської Федерації, вчасного забезпечення військовослужбовців усіма необхідними засобами.

Він, зокрема, нагадав пропозиції, зроблені на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки, щодо комплектації шолому одразу кількома чохлами захисних кольорів, що є практичним і економічно виправданим.

Заступник міністра оборони поінформував виробників про зміни до технічних специфікацій для бронежилету модульного та шолому балістичного, зорієнтувавши на необхідності виготовлення продукції з урахуванням цих змін.

У відомстві розробили проєкт вимог до бронежилету полегшеного типу, що використовуватиметься бійцями ССО. А тому закликали виробників звернути увагу на розробку цього виробу.

“Ми зацікавлені у ефективній співпраці, у першу чергу з українськими виробниками, а тому сьогоднішні пропозиції й бачення на далеку перспективу національного ринку — важливі для керівництва оборонного відомства. Міноборони щиро хоче рухатися в ногу з часом у питаннях впровадження технологій та забезпечення військовослужбовців сучасними засобами індивідуального захисту”, – підкреслив Ігор Халімон і додав, що відомство відкрите до конструктивного діалогу, а зацікавлені у співпраці виробники завжди можуть ініціювати презентацію своїх товарів.

Читайте також:
Генерал Михайло Забродський: чому ми не звільнили Донбас у 2014-му і не можемо зробити це зараз

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.