На Донеччині бойовик “ДНР” отримав 10 років ув’язнення

 

Слов’янський міськрайонний суд визнав бойовика “ДНР” Олександра  Скобляка винним за двома статтями Кримінального кодексу України і ув’язнив його на десять років.

Про це інформує “Вільне радіо”.

Зазначається, що бойовика судили за вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осіб та участі у терористичній організації (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що з 2016 року правопорушник перебував у складі НЗФ РФ на посадах “розвідника” 3-ї окремої мотострілецької бригади “Беркут” та “стрілка” “1-го батальйону територіальної оборони  так званої “ДНР”.

У 2020 році він зайняв пост так званого “командира” “3-го відділення 1-го механізованого взводу механізованої роти 1-го батальйону територіальної оборони “міноборони “ДНР”.

“Перебуваючи на вказаних посадах, обвинувачений здійснював спостереження за позиціями українських військових біля Торецька і селища Верхньоторецького та приймав безпосередню участь у бойових діях на стороні НЗФ РФ проти підрозділів ЗСУ та інших військових формувань України на території Донецької області”, – йдеться у повідомленні.

9 травня під час проведення контртерористичних заходів, бойовика затримали співробітники Служби безпеки України поблизу Нью-Йорка (колишнього Новгородського, – “Н”).

У нього вилучили військовий квиток НЗФ так званої “ДНР”, посвідчення учасника начебто громадської організації “Ветераны Новороссии” та військову форму.

Під час слідства Олександр Скобляк повністю визнав свою провину, розкаявся, та сказав, що готовий відповідати перед законом і просив суворо не карати.

Суд проаналізував всі докази слідчих, врахував розкаяння бойовика та визнав його винним за двома статтями: “Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, поєднані з розпалюванням національної ворожнечі за попередньою змовою групою осіб” та “Створення терористичної групи чи участь в ній”.

Чоловіку загрожувало до 15 років ув’язнення. Але суд призначив йому за сукупністю десять років тюрми із конфіскацією майна.

Доки вирок не набрав чинності, Скобляк залишається в Бахмутському слідчому ізоляторі, де він перебуває з травня.

Протягом 30 днів на цей вирок можуть ще подати апеляцію.

Читайте також:
Колишній бойовик банди “Призрак” “ЛНР” повернувся до мирного життя в Україні за програмою СБУ

СБУ викрила двох ватажків угруповання “Восток”, які катували українських військових

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна