У Львові поліція відкрила справу через танці на Меморіалі Героям Небесної сотні

 

У Львові в понеділок, 5 липня, поліція відкрила кримінальне провадження за фактом осквернення Меморіалу пам’яті Героїв Небесної сотні.

Як передає “Новинарня“, йдеться про випадок, коли під час святкування дня народження своєї товаришки декілька дівчат танцювали і запалювали фейєрверки на меморіалі.

“4 липня під час моніторигну соціальних мереж поліцейські Львівщини виявили повідомлення, проілюстроване фотографіями та відео, на яких кілька дівчат, під час святкування вісімнадцятиріччя своєї подруги, мешканки Львова, запалювали фейєрверки та танцювали під музику на Меморіалі Героїв Небесної сотні, розташованому на вулиці Підвальній”, – інформує Zaxid.net із посиланням на пресслужбу поліції.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.297 (осквернення пам’ятника) Кримінального кодексу України.

Винуватцям загрожує обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Наразі правоохоронці з’ясовують усі обставини події. Учасниць святкування вже встановили – це львів’янки. Де вони навчаються, в поліції наразі не розголошують.

Листа до правоохоронців щодо інциденту на Меморіалі Героїв Небесної сотні скерувала Львівська міська рада.

Очільник ЛКП “Муніципальна варта” Володимир Данилюк розповів, що вечірку на Меморіалі зупинив охоронець території. Він побачив дійство трохи запізно, тому не зміг запобігти інциденту.

У міськраді розглянуть питання встановлення на Меморіалі додаткових камер спостереження.

Сьогодні там є один пост, де встановлені відеокамери.

Читайте також:
Поліція склала протоколи на школярок із Чернігівщини, які танцювали тверк біля пам’ятника загиблим воїнам АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна