СБУ викрила двох ватажків угруповання “Восток”, які катували українських військових

 

Контррозвідники Служби безпеки України викрили двох бойовиків так званої “ДНР”, яких підозрюють у порушенні законів та звичаїв війни.

Як передає пресцентр СБУ в понеділок, 5 липня, зловмисники чинили збройний супротив силам АТО\ООС і причетні до катувань українських військовослужбовців.

Двоє мешканців Донеччини у 2014 році приєдналися до незаконних збройних формувань.

Перебуваючи на “посадах” командирів підрозділу так званого “Батальйону Восток”, вони брали активну участь у боях під селищами Пантелеймонівка та Бетманове.

Крім того, за даними слідства, зловмисники жорстоко поводились із полоненими, застосовували до них фізичний і психологічний тиск, не надавали медичної допомоги пораненим.

Сьогодні ватажки бойовиків переховуються від українських правоохоронних органів на території ОРДЛО.

Слідчі СБУ заочно повідомили зловмисникам про підозри за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації), ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань), ч.1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, в лютому бойовика угруповання “Восток” засудили до десяти років ув’язнення.

Читайте також:
На Луганщині СБУ виявила схрон боєприпасів, що належав бойовикам “войска Донского”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна