Кулеба: Заяви Лукашенка про постачання зброї з України й закриття кордону не відповідають дійсності

 

Заяви самопроголошеного президента Республіки Білорусь Олександра Лукашенка, якого США, ЄС не визнають законно обраним, про постачання зброї з України та закриття кордону РБ із Україною не відповідають дійсності.

Як передає “Інтерфакс-Україна ” в понеділок, 5 липня, про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

“Щодо заяв Олександра Лукашенка, то він любитель таких резонансних заяв. Він розмовляє дуже часто заголовками, які відразу потрапляють у медіа. Тут треба зберігати спокій і завжди розуміти, що Лукашенко – це людина, щодо якої треба робити ретельний факт-чекінг. І запевняю вас, що заява його про контрабанду зброї з України до Білорусі не пройде жоден факт-чекінг, тому що це просто не відповідає дійсності за жодними параметрами, як і його заява про те, що кордон закритий”, – сказав Кулеба.

Він додав, що, за його інформацією, кордон працює.

“Україна не шукає конфлікту, але Україна завжди дуже жорстко захищатиме свої інтереси, якщо хтось спробує цей конфлікт нам нав’язати”, – наголосив глава МЗС.

Нагадаємо, самопроголошений президент РБ Олександр Лукашенко 2 липня заявив на урочистих зборах на честь Дня Незалежності Білорусі, що доручив прикордонним військам Білорусі повністю перекрити кордон із Україною.

Водночас речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко одразу офіційно повідомив, що у МЗС відкидають закид Лукашенка про нібито постачання зброї з України.

Читайте також:
На кордоні з Білоруссю немає жодних ознак його перекриття, – ДПСУ

У Білорусі силовики затримали 24-річного громадянина України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна