Андрій Шевченко прокоментував підсумки виступу збірної України на Євро та окреслив майбутнє

 

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко задоволений виступом своєї команди, але вважає, що для її підсилення слід мати сильніший внутрішній чемпіонат або більше гравців у провідних закордонних чемпіонатах.

Про це він сказав на пресконференції в Римі після програного матчу чвертьфіналу Євро-2020 збірній Англії (0:4).

“Минуло 15 років, і після чвертьфіналу мундіалю (вихід збірної України в 1/4 фіналу чемпіонату світу 2006 року під керівництвом Олега Блохіна – “Н”) збірна пробилася до чвертьфіналу Євро. Якщо в нас не буде сильного внутрішнього чемпіонату, ми все рідше будемо туди потрапляти. Для того, аби конкурувати на цьому рівні, треба [також] мати футболістів, які грають у топ-5 лігах”, – зазявив Шева, якого цитує “Футбол 24“.

“Не думаю, що збірна України не показала того футболу, який вона сповідує. Ми не відмовилися від своїх принципів, епізодами грали добре, але в деяких моментах недопрацювали – наприклад, під час стандартів. Також позначилася травма Кривцова, тому що він – досвідчений захисник, має певну антропометрію. У нас на сьогодні немає таких міцних захисників, які можуть протистояти англійцям, особливо у верховій боротьбі”, – пояснив Шева причини поразки.

“Англія зіграла дуже прагматично, на своїх сильних сторонах. Вона скористалася нашими помилками, чудово діяла на другому поверсі. Суперник загалом контролював гру. Ми припустилися помилок і не змогли нічого протиставити опоненту. Часом у грі в нас виникали хороші епізоди, але ми не доводили їх до кінця”, – зазначив тренер.

Коментуючи можливість роботи у збірній після Євро-2020, наставник сказав: “Зараз чемпіонат для нас закінчився. Ми повернемося до Києва, підіб’ємо підсумки, відзвітуємо про виконану роботу. Як УАФ повинна буде ухвалити рішення, так і я. На це є час, ніхто нікуди не поспішатиме. Ми повинні відзвітувати про проведений турнір”.

“Я дуже задоволений виступом команди. Подякував хлопцям за самовіддачу й за те, що вони спробували грати у футбол”, – додав Шевченко.

Читайте також:
Збірна України покидає Євро-2020 після великої поразки англійцям

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна