На кордоні з Білоруссю немає жодних ознак його перекриття, – ДПСУ

 

Минулої доби, 2 липня, істотних змін обстановки чи зменшення пропускних операцій на кордоні України з Республікою Білорусь не спостерігалося.

Про це інформує пресслужба ДПСУ.

“Учора ввечері оперативні чергові Житомирського та Чернігівського прикордонних загонів отримали інформацію від чергових суміжних органів охорони кордону Республіки Білорусь, що ці органи з 20:00 2 липня перейшли на посилену охорону кордону. Варто наголосити, що таке посилення – це звична практика під час святкування різних визначних дат, а сьогодні в Білорусі відзначають День Республіки”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначили у ДПСУ, минулої доби на в’їзд в Україну з Білорусі пропущено майже 2 000 осіб, а у зворотному напрямку – понад 1700 осіб. Ці показники вищі, ніж середньодобові за минулий місяць, що, ймовірно, пов’язано з вихідними.

“Нині також спостерігають доволі ритмічний рух через пункти пропуску на цій ділянці. У пропускних операціях жодних ознак, які б свідчили про перекриття кордону, як це повідомляли ЗМІ з посиланням на Олександра Лукашенка, не спостерігається”, – додали в ДПСУ.

Державна прикордонна служба України не отримувала від білоруської сторони жодних офіційних повідомлень щодо змін в охороні кордону.

Нагадаємо, самопроголошений президент РБ Олександр Лукашенко 2 липня заявив на урочистих зборах на честь Дня Незалежності Білорусі, що доручив прикордонним військам Білорусі повністю перекрити кордон із Україною.

Водночас речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко офіційно повідомив, що у МЗС відкидають закид Лукашенка про нібито постачання зброї з України.

Читайте також:
Литва оголосила режим екстремальної ситуації через наплив мігрантів із Білорусі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна