До України повернувся обвинувачений у розгоні Майдану в Запоріжжі екскерівник управління МВС

 

Колишній керівник управління Міністерства внутрішніх справ у Запорізькій області Володимир Серба, якого обвинувачують в організації розгону місцевого Майдану 26 січня 2014 року, 1 липня з’явився на засіданні Жовтневого районного суду.

Про це повідомила адвокатка постраждалих майданівців Олена Яркіна в коментарі “Радіо Свобода”.

Під час засідання 1 липня суд відхилив клопотання прокуратури щодо арешту обвинуваченого. Його відпустили під особисте зобов’язання – він має перебувати за адресою проживання своєї сестри у Дружківці Донецької області. Повний текст судової ухвали щодо запобіжного заходу має бути оголошений 5 липня.

Раніше справа щодо Серби слухалася заочно через те, що він перебував у розшуку. На початку 2020 року справу передали з Орджонікідзевського до Жовтневого районного суду Запоріжжя.

За словами Яркіної, спочатку було одне кримінальне провадження щодо Серби, колишнього голови Запорізької ОДА Олександра Пеклушенка і ексголови Запорізької облради Віктора Межейка, яке було відкрите в 2014 році.

Читайте також:
Справи Майдану: ексберкутівці Ейсмонт і Мохонь отримали по три роки ув’язнення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна