У перший день липня окупанти 26 разів порушили “перемир’я”, масово застосовуючи ствольну артилерію і важкі міномети

 

Минулої доби, 1 липня, в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 26 порушень режиму припинення вогню з боку російських окупантів.

Про це повідомив пресцентр штабу ОС у ранковому зведенні.

Ідеться про добу з найбільшою кількістю обстрілів за останні кілька місяців.

У напрямку міста Авдіївка окупанти вчинили вісім обстрілів з артилерії калібру 122 мм, мінометів 120-го та 82-го калібрів, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів, а поблизу Талаківки – застосовували міномети 120-го калібру.

Зокрема, окупанти здійснили обстріл об’єктів цивільної інфраструктури та приватного сектору Авдіївки з артилерії калібру 122 мм, 120- та 82-мм мінометів.

Поблизу Старогнатівки агресор тричі застосував артилерійські системи калібру 122 мм і міномети 120-го та 82-го калібрів.

У районі населеного пункту Водяне, що на Приазов’ї, російські найманці гатили з мінометів 120-го калібру.

Біля Широкиного збройні формування Російської Федерації двічі обстрілювали позиції Об’єднаних сил із мінометів 120-го та 82-го калібрів і автоматичних станкових гранатометів.

Неподалік від Павлополя противник вів вогонь зі станкових протитанкових, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Поблизу Зайцевого ворог обстрілював наші позиції з великокаліберних кулеметів, а в районі Опитного – із підствольних гранатометів і стрілецької зброї.

Неподалік Побєди російські окупанти відкривали вогонь зі станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

У районі Світлодарська збройні формування РФ двічі обстрілювали українські позиції зі станкових протитанкових, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Біля Новотошківського ворог вів вогонь із гранатометів різних систем і стрілецької зброї, а в напрямку населеного пункту Новоолександрівка – з великокаліберних кулеметів.

Крім того, біля Золотого-4 ворог застосував безпілотний літальний апарат для скидання пострілів ВОГ-17.

Також на Луганщині був зафіксований проліт ворожого безпілотного літального апарата типу “Орлан-10”.

В результаті обстрілів один військовослужбовець отримав осколкові поранення (під Широкиним). Воїн доставлений до лікувального закладу. Стан пораненого – середньої тяжкості.

“На обстріли російсько-окупаційних військ українські захисники відкривали вогонь у відповідь… Бойових втрат серед військовослужбовців Збройних сил України немає”, – йдеться у зведенні.

“Українська сторона СЦКК, використовуючи координаційний механізм, оперативно реагувала на дії російсько-окупаційних військ через СММ ОБСЄ. Українські військові контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил”, – наголосили в штабі ОС.

Читайте також:
Штаб показав результат обстрілу окупантами приватного сектору Авдіївки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна