У Нідерландах бельгійський винищувач F-16 врізався в будівлю авіабази

 

У Нідерландах під час зльоту винищувач F-16 зіткнувся з будівлею на авіабазі Леуварден.

Інцидент стався під час рулювання, ще до того, як літак відірвався від землі, передає NOS.

Пілот катапультувався з літака, при цьому травмувався. Постраждала також людина, яка перебувала в будівлі, протараненій винищувачем. Поки незрозуміло, наскільки серйозні травми обох постраждалих.

Також поки не ясно, як пілот втратив контроль над літаком. Авіабаза написала в Twitter, що ситуація все ще з’ясовується. Літак, який потрапив в аварію, – бельгійський F-16. Вони регулярно практикуються на авіабазі Леуварден.

Зазначається, що екстрені служби відреагували негайно і прибули на місце події – вони змогли запобігти загорянню літака.

Леуварден протягом десятиліть була оперативною базою для голландських F-16. Винищувач, який втрапив в аварію, вже майже віджив своє, його мали замінити новимF-35.

Сьогодні старий літак мали доставити на авіабазу у Волькелі, де його використовуватимуть ще кілька років. Через це у четвер мала бути церемонія прощання з літаком, яку відклали через аварію.

Читайте також:
У США розбився винищувач F-16

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна