Венедіктова призначила новим керівником “департаменту війни” ОГП людину Медведчука

 

Новим керівником Департаменту нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту став Максим Якубовський замість Гюндуза Мамедова.

Про це йдеться у змінах до наказу “Про розподіл обов’язків між керівництвом офісу генерального прокурора”.

Заступник генпрокурора Мамедов і надалі буде відповідати за Департамент захисту інтересів дітей та протидії насильству та взаємодію з Тренінговим центром прокурорів.

Максим Якубовський раніше фігурував у журналістських розслідуваннях, зокрема щодо його сумнівних статків, які не відповідали доходам.

Окрім того, у соцмережах є відео, де Якубовський виступає від організації “Український вибір” Віктора Медведчука. За інформацією журналістів, до роботи в прокуратурі Якубовський працював експертом Центру правових ініціатив “Правова держава”, який пов’язаний із Медведчуком.

Максим Якубовський у 2015-2017 роках очолював військову прокуратуру Південного регіону, а в 2017-му став заступником головного військового прокурора Генеральної прокуратури України.

“Єдиним фактом, який зупиняв мене від думки, що на Банковій сидять агенти Кремля, була діяльність Департаменту по війні в Офісі Генерального прокурора і системне і професійне доведення зовнішньої агресії РФ і вчинення воєнних злочинів. Сьогодні Департамент підпорядкували Максиму Якубовському, заступнику Венедіктової, який курує військову прокуратуру. І жодного досвіду у розслідуванні воєнних злочинів і порушень міжнародного гуманітарного права не має. І жодної попередньої роботи про збереження інституційної пам‘яті і контакту з ключовими організаціями проведено не було. Тобто департамент по війні повернули у темні часи Матіоса і повного хаосу, коли військові, воєнні злочини, злочини проти нацбезпеки – все на купу у братські могили проваджень, коли щось розібрати практично неможливо”, – написала на сторінці у ФБ журналістка і правозахисниця, координаторка Медійної ініціативи за права людини Ольга Решетилова.

Департамент нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту серед ряду злочинів розслідує й ті, що напряму стосуються Віктора Медведчука та організації “Український вибір”. Зокрема, прокурори цього департаменту розслідують злочини вчинені на Донбасі та в окупованому Криму.

Читайте також:
Заступником генпрокурора стала людина Медведчука. Правозахисники протестують

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна