У Неаполі священник попросив Путіна про кошти на реставрацію церкви

 

Священник церкви Св. Миколая в італійському Неаполі звернувся до президента Російської Федерації Володимира Путіна з проханням про кошти на реставрацію будівлі XVII століття.

Про це інформує “Європейська правда” з посиланням на італійські ЗМІ.

Церква барокової доби San Nicola alla Carità перебуває на реставрації з 2018 року і останнім часом зіткнулася з нестачею коштів на її завершення, через що роботи майже заморожені.

Священник Маріо Рега розповів, що місяцями писав листи у всі можливі інституції в Італії – Міністерство культури, регіональні та місцеві органи влади. Але так і не добився конкретних результатів.

Звернутися саме до Росії священника спонукало те, що у православ’ї Святий Миколай, ім’я якого носить церква, є однією з найбільш шанованих постатей.

“Настав час щось робити – тому я прошу президента Путіна допомогти нам заради Святого Миколая”, – сказав священник.

Церква є цінною культурною пам’яткою і прикрашена розписами Солімене, де Маттеїса, де Мура та низки інших барокових митців і скульпторів.

Читайте також:
Колізей вперше за свою історію відкриває підземелля

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна