Обстріл 93-ї бригади рік тому: СБУ оголосила підозру бойовику, який провів на позиції окупантів снайперів ФСБ

 

Служба безпеки України повідомила, що оголосила заочну підозру бойовику “ЛНР”, причетному до загибелі українських військових на Луганщині – за даними слідства, саме він привів на позиції окупантів снайперів ФСБ у лютому 2020 року. Тоді загинув військовий 93-ї окремої механізованої бригади ЗСУ, ще один був поранений.

Про це у вівторок, 29 червня, повідомив пресцентр української спецслужби.

Відомо, що підозрюваний з 2016 року входить до лав так званого “2-го армійського корпусу НМ ЛНР”. Крім того, він причетний до обстрілу позицій ЗСУ в районі смт. Новотошківське на Луганщині.

“Терорист у лютому 2020 року приховано провів чотирьох снайперів спесцлужб РФ на заздалегідь облаштовані позиції неподалік окупованого селища Голубівське. Росіяни здійснили обстріл зі снайперських гвинтівок по військовослужбовцям 93 омбр ЗСУ. Внаслідок обстрілу один український військовий загинув та ще один був поранений”, – повідомили в СБУ.

Триває досудове розслідування. Зловмисника оголошено в розшук.

Як інформувала “Новинарня“, 7 травня 2020 року пресцентр штабу операції Об’єднаних сил поширив відео української розвідки про те, що наприкінці лютого 2020 року в Попаснянському районі Луганщини діяла група снайперів із Росії – кадрових військовослужбовців ФСБ РФ.

Пересування групи у складі командира, двох снайперів та оператора технічної розвідки відбувалося по позиціях 4-ї мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу окупаційних військ.

У складі групи:

  • командир групи – позивний “Сокол”, кадровий військовий ФСБ Росії;
  • оператор технічних засобів – Олександр Петров “Русак”, кадровий військовий ФСБ Росії з м. Москва;
  • снайпер – позивний “Макар”;
  • командир розрахунку – в/с 4 омсбр Мусаєв Рустам Акінжанович, 04.04.1986 р.н.;
  • стрілець 4 омсбр – Свиридов Олександр Васильович, 10.05.1957 р.н.

Саме ця група 27 лютого цього року вбила українського воїна – молодшого сержанта Володимира Федченка.

У 93-й бригаді доповнили, що отримане розвідкою відео – звітний матеріал групи снайперів Центру спеціального призначення ФСБ Росії. Зйомка ведеться нашоломною групою старшого групи – Сокола.

У травні 2020 року Служба безпеки України заявила, що встановила учасників снайперської групи терористів, які 27 лютого 2020 року обстріляли позиції підрозділів операції Об’єднаних сил у районі селища Новотошківське на Луганщині.

Читайте також:
На Луганщині від кулі снайпера загинув головний сержант взводу 93 омбр Володимир Федченко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна