В Івано-Франківську проросійського блогера Коцабу облили зеленкою й закидали яйцями. ВІДЕО

 

На залізничному вокзалі Івано-Франківська облили зеленкою та закидали яйцями проросійського блогера Руслана Коцабу, щодо якого досі триває розгляд кримінального провадження за підозрою у державній зраді.

Як передає Zaxid.net, інцидент трапився на пероні опівночі в п’ятницю, 25 червня. Коцаба тільки вийшов із вагона і в нього полетіли яйця та зеленка. У відповідь він облаяв активістів.

Про свою причетність до неї заявили ВО “Тризуб” ім. Степана Бандери, “Карпатська Січ”, бійці 4-ї РС ДУК “Правий Сектор” та “Фрайкор”.

Як повідомляла “Новинарня“, діяльність Коцаби отримала широкий розголос в Україні та Росії в лютому 2015 року, коли його затримали за підозрою в державній зраді та перешкоджанні діяльності Збройних сил України. До того він виступав із відеозверненням до тодішнього президента України Петра Порошенка, висловлюючись проти оголошеної мобілізації до ЗСУ у зв’язку із російською агресією на Донбасі. Коцаба їздив в окупований Донецьк і стверджував, що на Сході України триває громадянська війна, “регулярних російських військ майже немає в Донбасі, а є місцеві хлопці”, які “хочуть жити окремо”.

Журналіста взяли під арешт. 12 травня 2016 року Івано-Франківський міський суд засудив Коцабу до 3,5 років позбавлення волі, визнавши винним у перешкоджанні ЗС України, проте виправдав за звинуваченням у державній зраді.
Однак 14 липня 2016 року Апеляційний суд Івано-Франківської області повністю виправдав Коцабу, і він вийшов на волю.

Під час перебування за ґратами івано-франківський блогер став прапором “антивоєнних”, а також проросійських сил в Україні, які на прикладі його справи обвинувачували владу в політичних репресіях.
Після звільнення Руслан Коцаба неодноразово брав участь в акціях проросійських, заходах колишніх “регіоналів”, записував відеозвернення тощо.

Нардепи-“опоблоківці” Рабинович і Мураєв створили нову партію з Коцабою.

Вищий спеціалізований суд України 7 червня 2017 року скасував виправдувальний вирок Коцабі, ухвалений раніше апеляційним судом Івано-Франківщини, та призначив нове провадження в суді апеляційної інстанції.

На суді він знову заявив, що війна на Донбасі є громадянською.

29 червня Коломийський суд продовжить розгляд кримінального провадження. Коцабі загрожує від 5 до 15 років ув’язнення.

Уродженець Івано-Франківська, 54-річний Руслан Коцаба після звільнення працював на телеканалах “112 Україна” та NewsOne. Сьогодні є ведучим на “Першому незалежному”, який придбали працівники підсанкційних телеканалів нардепа від “ОПЗЖ” Тараса Козака.

Читайте також:
Аахенська премія миру скасувала нагородження Коцаби через антисемітизм

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна