У Тернополі викрили масштабну підробку ПЛР-тестів для турагенцій

 

У Тернополі правоохоронці викрили фірму, яка продавала фальшиві довідки про ПЛР-тести. Щомісяця вона продавала понад тисячу підроблених тестів клієнтам з усієї України.

Про це інформує пресслужба прокуратури Тернопільської області в п’ятницю, 25 червня.

Слідство встановило, що четверо тернополян на замовлення туристичних агенцій, візових центрів із різних областей України виготовляли фальшиві довідки про результати ПЛР-тестів. Коштувала одна така довідка від 200 до 500 гривень.

Довідки робили на кольоровому принтері. На документах були зазначені усі необхідні дані особи, яка начебто проходила тести ПЛР та ліцензії МОЗ медичного закладу, де такий тест проводили. Назву медзакладу прокуратура не розголошує.

Працівники прокуратури спільно з поліцейськими та спеціалістами СБУ викрили діяльність цього центру. І встановили, що до підроблення довідок причетні чотири тернополянина.

За версією слідства, двоє чоловіків під прикриттям “візового центру”, що надає послуги із працевлаштування громадян України за кордоном, організували схему з виготовлення та реалізації підроблених документів про результати ПЛР-тестування.

Коли обсяги замовлення таких довідок від турфірм зросли, то до цього процесу залучили ще двох спільників.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення організаторам схеми про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

Читайте також:
У Києві експрацівниця Інституту біотехнологій винесла з роботи небезпечні штами вірусу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна