У Фінляндії повернення футбольних фанатів з РФ спричинило сплеск COVID-19

 

У Фінляндії повернення футбольних фанів, які приїхали з Російської Федерації після матчів на Євро-2020, спричинило сплеск щоденних випадків інфікування COVID-19 в країні.

Про це інформує видання Helsinki Times у четвер, 24 червня.

Кілька десятків футбольних уболівальників, що поїхали до російського Санкт-Петербурга на ігри збірної Фінляндії в останніх матчах Євро-2020, нині отримали позитивний тест на коронавірус.

Станом на сьогодні серед осіб, які перетнули кордон цього тижня, було виявлено 80 випадків хвороби.

Згідно з офіційними даними, загальна кількість щоденних нових випадків зараження зросла з приблизно 50 до понад 100.

Фінська влада тепер намагається розшукати 800 мандрівників, яких ще не перевірили на COVID-19.

Відділ соціальних та медичних служб у фінському Кіменлааксо 22 червня прийняв рішення припинити перевірки стану здоров’я мандрівників на кордоні на тлі відсутності належних ресурсів для тестування прибулих на COVID-19.

Місцевий орган охорони здоров’я стверджує, що вони не були готові до довгих черг, адже очікували, що більшість із тих, хто був присутній на футбольних матчах, дотримуватимуться вказівок УЄФА, де було зазначено, що для входу на стадіон може знадобитися доказ наявності негативного результату тесту на COVID-19.

16 червня після нищівної поразки від футболістів Бельгії (0:3) збірна РФ мінімально перемогла команду Фінляндії (1:0) у другому турі групового раунду чемпіонату Європи, що, у підсумку, не допомогло росіянам уникнути останньої сходинки у групі.

Чемпіонат Європи з футболу триватиме до 11 липня.

Як повідомляла “Новинарня“, новий штам COVID-19 – “Дельта” – вже виявлено в понад 90 країнах світу. Він розповсюджений в Республіці Індія, Російській Федерації, Португалії та Великій Британії.
За даними служб громадського здоров’я Британії, де новий штам відповідає за понад 60% інфікувань, він в 1,6 разів більш контагіозний, а також в 1,45 разів збільшує ризик необхідності інтенсивного лікування. Потреба в госпіталізації виникає вдвічі частіше, ніж при інфікуванні звичайним штамом COVID-19.

Про перші випадки виявлення штаму “Дельта” в Україні  23 червня повідомив секретар РНБО Олексій Данілов. Цей штам коронавірусу підтверджено у двох громадянок України, які повернулися з РФ.

Читайте також:
Ляшко: Інфіковані штамом Delta хворіють у тяжчій формі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна