Зурабішвілі назвала окупацію спільним болем Грузії та України

 

Окупація – це спільний біль і України, і Грузії, шкода для держав і виклик.

Про це в середу, 23 червня, заявила президентка Грузії Саломе Зурабішвілі на спільній з президентом України Володимиром Зеленським пресконференції в Києві, повідомляє “Укрінформ”.

“Це біль наших країн. Це шкода і це виклик. Завдання Грузії — деокупація і з цього боку формування нових стратегій”, – зазначила вона.

Зурабішвілі серед стратегій вказала відновлення кордонів та захист прав людини.

Вона також наголосила, що Грузія дуже добре розуміє тяжкий стан справ в Україні, а саме окупацію Криму і дії у східній частині України з боку Росії.

“Я хочу скористатися цією нагодою та сім’ям загиблих військових висловити свої співчуття та підтримку грузинського народу”, – сказала політик.

Зурабішвілі зазначила, що “не можна, щоб були продовжені щоденні провокації з боку Росії”. Вона підкреслила, що шлях Грузії до деокупації є мирним.

“У цього напрямі Грузія зробила свою заяву. Грузія відмовилася від використання будь-якої сили. Я хочу закликати Росію пройти такий самий шлях в цьому регіоні і в усьому світі”, – зауважила Зурабішвілі.

Вона також звернула увагу на безальтернативність стабілізації і діалогу.

“Діалогу потрібна деескалація і я хочу дуже яскраво про це зазначити, щоб із Києва це було сказано. В умовах ескалації не будуть знайдені будь-які шляхи подолання конфлікту між країнами”, – підкреслила президентка Грузії.

Політикиня також акцентувала на важливості підключення європейських і американських партнерів до подолання конфлікту. Зурабішвілі додала, що така підтримка є та буде існувати.

Нагадаємо, президентка Грузії Саломе Зурабішвілі 23 червня перебуває з офіційним візитом в Україні. Крім перемовин з президентом України Володимиром Зеленським заплановані також її зустрічі з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем і Головою Верховної Ради Дмитром Разумковим.

Читайте також:
Міністри оборони України і Грузії підписали план співпраці між відомствами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна