У Республіканській партії США виступили за негайне надання Україні додаткової військової допомоги

 

Заступник голови комітету Палати представників у справах збройних сил, республіканець від Алабами Майк Роджерс та його однопартієць з Техасу, керівник комітету Палати представників в іноземних справах Майкл Маккол висловили занепокоєння через інформацію про те, що адміністрація президента США Джо Байдена призупинила надання Україні пакета летального озброєння.

Про це в середу, 23 червня, інформує “Інтерфакс-Україна” з посиланням на пресреліз, оприлюднений на сайті комітету Палати представників у справах збройних сил.

Республіканці занепокоєні призупиненням надання Києву пакета летального озброєння, сформованого у відповідь на військову ескалацію Росії в Україні та навколо неї цієї весни.

“США не варто чекати, доки Кремль намалює ще які-небудь “територіальні червоні лінії” в Україні, перш ніж направити додаткову військову допомогу Києву. Навпаки, адміністрація має негайно направити цю допомогу летальною зброєю, щоб стримати подальшу агресію Росії. Як свідчать більш ранні рішення про виведення двох американських військових кораблів із Чорного моря під час нарощування військової потужності Росії, скасування критичних санкцій, пов’язаних із будівництвом газопроводу “Північний потік-2″, і відкладання зустрічі з президентом України Зеленським до закінчення безрезультатного саміту Байден-Путін минулого тижня, ця адміністрація знову і знову обирає умиротворення Кремля за рахунок України. Це має припинитися”, – йдеться в заяві.

Нагадаємо, 18 червня журналісти видання Politico з посиланням на анонімні джерела в Білому домі заявили, що в адміністрації вирішили призупинити виділення 100 млн військової підтримки Україні, які вирішили додатково надати після стягнення російських військ до кордонів.

Згодом речниця Білого дому Джен Псакі спростувала інформацію про те, що Сполучені Штати Америки вирішили тимчасово заморозити військову допомогу Україні.

Читайте також:
Таран назвав провокацією РФ повідомлення про затримку допомоги США Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна