Світ не повинен визнавати вибори до Держдуми РФ, – віцепрезидент ПАРЄ

 

Міжнародна спільнота не повинна визнавати вибори до Держдуми Російської Федерації, які пройдуть у вересні, зокрема, й на окупованих українських територіях із порушенням міжнародного права.

Про це в понеділок, 21 червня, заявив віцепрезидент Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) народний депутат від “Слуги народу” Олександр Мережко, передає “Укрінформ”.

“Як юрист-міжнародник я переконаний, якщо у процесі виборів була порушена хоча б якась частина норм міжнародного права, то це повинно призвести до повної, тотальної делегітимізації результатів виборів. Тобто, якщо вибори проводяться на окупованій території, що є порушенням міжнародного права, то такий міжнародний злочин має призводити до не визнання усіма країнами результатів таких виборів”, – зазначив віцепрезидент ПАРЄ.

Мережко припустив, що російські парламентські вибори у вересні матимуть ще більші ускладнення. За його словами, по-перше, РФ знову проводитиме “вибори” на території окупованого Криму та, по-друге, не виключається, що до виборчого процесу включать окуповані райони Донецької і Луганської областей.

“І до цього голосування долучать тих громадян України, які були вимушені отримати російське громадянство. Це є додатковим аргументом і чинником, щоб не визнавати результати цих виборів”, – сказав Олександр Мережко.

Вибори до Держдуми РФ заплановані на 19 вересня 2021 року.

Після виборів 2016 року Україна за підтримки деяких європейських країн закликала міжнародну спільноту не визнавати результати парламентських виборів в РФ, які були проведені також на території тимчасово окупованого Криму та міста Севастополя.
Натомість ЄС загалом визнав вибори, за виключенням повноважень трьох депутатів, “обраних” від Криму. Цих осіб було піддано персональним міжнародним санкціям.

Нагадаємо, у Страсбурзі 21-24 червня проходить літня сесія ПАРЄ. Делегати працюють у гібридному форматі.

Читайте також:
Очільник МЗС Угорщини Сійярто поскаржився в ПАРЄ на український “Миротворець”

Доповідачем у ПАРЄ щодо ковіду обрали “слугу народу” Камельчука, що називав пандемію “змовою корпорацій”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна